Marketing Cloud: waarom én hoe?

marketing cloud

Deel dit artikel

Marketing Cloud: waarom én hoe?

Het is een onderwerp dat we steeds vaker voorbij zien komen in marketingblogs: de zogenoemde marketing cloud. Misschien heb je er zelf al wel van gehoord, en sommige marketeers zweren erbij. Kostenefficiënt, maatwerk en effectivteit zijn een aantal termen die opduiken wanneer het gaat over marketing clouds. Maar, wat is dat nou precies? En nog belangrijker: wat heb je er aan? Het antwoord op die vragen geven we in dit blog. Lees snel verder om te ontdekken welke voordelen een marketing cloud voor jou kan hebben.

Oplossingen samenbrengen

Een marketing cloud houdt in dat alle online marketingtools van een organistie worden geïntegreerd in één systeem. Dit helpt je om klantervaringen in kaart te brengen en dus te verbeteren. Het hebben van een marketing cloud moet dan ook voelen als een oplossing. Om iets duidelijker te zijn: een marketing cloud moet op zijn minst een oplossing bieden voor social media marketing en adverteren, en het managen van je content. 

Het combineren speelt een grote rol in het succes van marketing clouds. Want zeg nou zelf: wie wil er niet liever alle tools op één handige plek? Een kwalitatief goede marketing cloud geeft je all-round oplossingen én brengt deze samen.

Klant op één

Zoals al eerder benoemd, helpt een marketing cloud met het op nummer één zetten van je klanten. Dit is omdat een marketing cloud je alle geïntegreerde data geeft die je nodig hebt om je customer journey te visualiseren. En wanneer je de customer journey helder in beeld krijgt, weet je precies wat je waar moet verbeteren. Het hebben van een marketing cloud maakt het je dus eenvoudiger om de klant goed in het oog te hebben én houden.

Snelgroeiende markt

Het is geen toeval dat we steeds meer over de marketing cloud lezen en schrijven. De markt van deze oplossende platformen groeit gestaag. Providers van deze marketing clouds merken een constante groei en zien ook hun omzet stijgen.

Grote providers op deze markt zoals Adobe, Oracle en Salesforce kregen door wat de truc was: het gegeven dat marketing clouds een all-round oplossing zijn voor de meeste marketingactiviteiten.
Bedrijven zullen bij voorkeur gaan voor gemak. In dit geval is dat het combineren van de tools en dat deze allemaal op één plek te vinden zijn. Dit is één van de vele redenen waarom er gedacht wordt dat de marketing clouds nog lang niet zijn uitgegroeid. 

Marketing automation

Tijdens het lezen over marketing clouds beland je hoogstwaarschijnlijk ook bij het onderwerp marketing automation. Marketing automation is één van de oplossingen die providers als Adobe en Salesforce bieden. Dit verbindt je contentmanagementsysteem met je customer relationship management.

Het vertrekpunt van marketing automation is het verzamelen van data. Bijvoorbeeld: jouw klant vraagt om een gratis e-book. In ruil hiervoor krijg jij persoonlijke informatie zoals hun e-mailadres. De volgende stap is het versturen van custom-made content naar deze klant. Als dit gedaan is, worden de getargete klanten opgedeeld door middel van lead scoring. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen gekwalificeerde leads en leads die nu nog niet interessant zijn, maar in de toekomst wellicht wel. Deze leads worden automatisch doorgestuurd naar het salesteam.

De meeste marketing clouds zullen je een soortgelijke marketing automation bieden. Dit biedt ondersteuning aan je marketing- én aan je salesteam bij het winnen van klanten. 

Activation Studio

Activation Studio wil dat jij de oplossing krijgt die perfect aansluit op je behoeftes. Onze Segment Designer biedt markeerters binnen Salesforce drag and drop segmentation marketing cloud: de mogelijkheid om segmenten visueel te ontwerpen en hun customer journey vorm te geven. Segmentatie helpt je efficiënter te werken wat betreft tijd, geld en andere middelen. Je zal sneller de juiste doelgroep aantrekken voor jouw diensten of producten en zo meer klanten binnen te halen. Met één druk op de knop zijn alle gegevens die je nodig hebt beschikbaar.
Vergroot je effectiviteit met Marketing Cloud!

Meer om te ontdekken

Blog

Kies je de juiste maat zwelband?

Er is vaak onduidelijkheid over het kiezen van zwelband. Wat betekent de naam? Welke heb ik nodig? Als je hier niet dagelijks mee te maken