Gloeilampen kopen? Dat doe je voordelig bij Gloeilampgoedkoop!

Deel dit artikel

Gloeilampen kopen? Dat doe je  bij Gloeilampgoedkoop!

Gloeilampgoedkoop is een super snelle en voordelige webshop voor verlichting zoals gloeilampen, ledlampen, halogeenlampen, TL-verlichting en calex lampen. Voor de echte liefhebber zijn er nog diverse soorten gloeilampen op voorraad die we snel kunnen leveren. 

Wat zijn gloeilampen?

Hoewel de traditionele gloeilamp vandaag de dag behoorlijk in het verdomhoekje zit, was het deze uitvinding die samen met de opkomst van elektriciteit de wereld veranderde. Meerdere uitvinders stonden aan de wieg van de gloeilamp, maar het was Thomas Edison die het patent in 1879 op naam kreeg en het peertje verder vercommercialiseerde.  

De gloeilamp bestaat uit een zuurstofarme glazen bol met daarin een draadje van wolfraam (een soort metaal). De glazen bol valt in een metalen voet die kan worden aangesloten op een elektrische voedingsbron. Als het wolframen draadje door de stroom uit de voedingsbron wordt verhit straalt deze licht en warmte uit. Wolfraam is zeer geschikt vanwege de hoge smelttemperatuur van dit metaal. Ook door het gebrek aan zuurstof en het toevoegen van argon gas aan de bol gaat het verbrandingsproces dusdanig langzaam dat de gloeilamp gemiddeld 1000 branduren haalt.  

Waarom gloeilampen kopen?

Ondanks dat de gloeilamp steeds lastiger te verkrijgen is, geniet hij nog steeds de voorkeur in veel huishoudens. De traditionele gloeilamp heeft een sfeervolle uitstraling die volgens de fervente aanhangers niet te evenaren is door moderne alternatieven. Het wolframen gloeidraadje straalt bovendien letterlijk warmte uit als de stroom er doorheen loopt. Dit maakt dat veel mensen nog geen afscheid kunnen nemen van de authentieke gloeilamp. 

De lichtopbrengst is met 5-10% (de rest is warmte) niet meer efficiënt te noemen in vergelijking met moderne verlichting zoals spaar- en ledlampen. Moderne lampen gaan soms wel 30 keer langer mee. Daarom is de gloeilamp sinds 2012 verboden in de Europese Unie en zal deze geleidelijk verdwijnen. Winkels mogen hun voorraden nog wel verkopen. 

Vandaar dat je bij Gloeilampgoedkoop ook de energie zuinigere alternatieven kunt bestellen. Wij hebben een ruim assortiment halogeen-, led-, led filament- en spaarlampen te koop tegen scherpe prijzen. Bovendien hebben wij de modernste smart verlichting die je met de smartphone kunt bedienen. 

Bestel jouw gloeilampen vandaag nog!

Gloeilampgoedkoop is zo snel als het licht! Wij bezorgen bestellingen die voor 20:30 uur zijn geplaatst gewoon de volgende dag. Met onze unieke breekgarantie ben je bovendien verzekerd van een breukvrije levering!

Meer om te ontdekken

Blog

Kies je de juiste maat zwelband?

Er is vaak onduidelijkheid over het kiezen van zwelband. Wat betekent de naam? Welke heb ik nodig? Als je hier niet dagelijks mee te maken